Game Day!

Rätt uppladdning är halva grejen!

Matchdag i Liverpool är mer än 90 minuter fotboll! Vi på AnfieldTravel har tillsammans sett hundratals matcher på Anfield, och missar aldrig en uppladdning med de lokala supportrarna, så ta del gärna del av våra tips, och häng med på den ultimata matchupplevelsen!

Vi på AnfieldTravel har som tradition att möta upp den inre kretsen av Liverpool-klacken för gemensam frukost och "uppvärmning" på en pub inne i stan - häng gärna på!

Oavsett om du besöker Liverpool för första eller 100e gången är det vara värt att åka ut till Anfield redan några timmar innan avspark. Det går buss från stan, men enklast tar man sig dit med taxi, som landar på ca 7 pund. Efter matchen är det kaos i trafiken, och smidigast är att ta sig ombord på en av de fullpackade bussarna utanför the Kop, som i skytteltrafik tar er till stan för 2 pund.

Väl ute vid Anfield Rekommenderar vi en promenad runt arenan, då det finns en del att titta på!

Bill Shankly står staty utanför the Kop, alldeles innan för de omsjungna grindarna Paisly Gates.

På motsatta kortsidan av arenan finner ni den berömda ingången Shankly Gates, men framförallt Hillsborough Memorial - Monumentet till minne av de 96 supportrar som miste livet på Hillsborough 1989.

Utanför Anfield finns ett antal pubar där fans från hela världen sjunger upp och laddar för match. Det gäller att vara i tid, gärna 2-3 timmar före avspark, då det blir extremt mycket folk innan match!

The Park Pub

Utanför Anfield, rakt över gatan från the Kop, shoppen och Shankly-statyn, ligger vår egen favorit The Park! Här är det packat med folk och hela stället gungar när sång efter sång om Liverpool FC dundrar igång från podiet precis innanför dörren! Kom och sjung med oss!

The Albert

Precis utanför grindarna, på samma sida av Anfield finner Ni The Albert. Precis som The Park är här extremt mycket folk innan match.

The Sandon

1892 grundades Liverpool FC, just här, på denna pub! The Sandon ligger ca 150-200m upp för gatan från Anfield/ the Kop. Packat med folk, men lite lugnare stämning. Har ni minderåriga/ barn med på resan rekommenderar vi The Sandon, då även de är välkomna här!

The Arkles

Innerst inne är alla Liverpool-fans, men det är inte alla som insett det ännu... The Arkles är något av en "borta-pub", som välkomnar supportrar från båda lagen och är ett bra alternativ om ni är en blandad skara. Puben ligger ett stenkast ifrån Arenan med adress 77 Anfield Road.